Jag har varit i Australien i 2 månader nu och det har varit mycket att vänja sig vid, saker som värmen, luftfuktigheten, spindlarna och att inte kunna gå barfota i gräset (Man KAN göra det såklart, men det är inget jag rekommenderar...)
Jag föreställer mig att gräset kryllar av ormar och att giftspindlar lurar i buskar och träd ovanför mig.
Jag vet att det är löjligt, men så är det, jag hoppas att jag blir tuffare med tiden ;)
Jag har även hunnit botanisera bland alla mattidningar här och hittat tre favoriter: Delicious magazine, GoodTaste och GoodFood magazine. Så mycket nya recept att prova!
Jag lärde mig snabbt att jag måste modifiera de australiensiska recepten något, 1 cup ar ju 2,5 dl, men jag visste inte att deras matsked ar annorlunda från våran. En australiensisk matsked ar 20ml, medans vår är 15ml.
Innan jag klurade ut detta så blev det lite konstigt ibland.
Citronträdet |
Och på tal om efterrätt så har en av mina favoriter varit lika omtyckt här i Australien som hemma i Sverige.
Min New York Blueberry Cheescake var populär både på Guldkusten och i Tasmania. Receptet är Leila Lindholms och det kan vara den godaste Cheescake jag någonsin ätit. Har har ni receptet;
New York Blueberry Cheescake
Kexbotten:
300g Digestivekex
150g smör
Cheescakesmet:
600g Philadelphiaost
2,5 dl kesella (10%)
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse (maizena)
2 tsk vaniljsocker3 ägg
1 dl vispgrädde
200g vit choklad
1,5 dl färska eller frysta blåbär (om dom är frysta, tina dom inte först)
Tryck ut kexblandningen i en teflonform med löstagbar kant (24cm i diameter)
Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter och låt svalna. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och till sist vispgrädden.
Bryt chokladen i bitar och smält over ett vattenbad, se till att skålen med chokladen inte nuddar vattnet när du gor det här.
Blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbotten och strö över blåbär. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter tills den är gyllenbrun, täck då cheescaken med aliminiumfolie, stäng av ugnen och låt stå i eftervärmen i ca 30 minuter.
Servera kall, jag tycker själv att den är som godast när den fått stå i kylen över natten.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar