Nu är det äntligen fredag och jag avrundar en
lång vecka med ett glas vin (Stoneleigh- Riesling) och en bit choklad i soffan.
Idag har jag varit och köpt nya träningskläder och imorgon drar jag igång med
träningen.
Jag är taggad nu, men jag vet att det kommer
att vara tufft i början. Det var så längesedan jag tränade nu och jag kan nog
utan att överdriva säga att jag är i den sämsta formen hittills i mitt liv..
Men jag ser det som en utmaning!
Idag fick jag glädjande nyheter i form av ett
mail från Klostra Handelsträdgård. Mina plantor anländer om bara några dagar! Åh
vad det ska bli roligt! Jag har köpt både jord och ytterkrukor, innerkrukor kommer
med plantorna. Det blir omplantering direkt när jag får hit dom.
När det kommer till matlagning så har jag
testat mycket nytt det senaste. En del väldigt lyckade maträtter, och några få
mindre lyckade.. En sak som blev väldigt bra var focaccia som jag hittade
ett recept på. Jättegott!
Cirka 8 focaccia
1/2 paket jäst
3 dl ljummet vatten, 37 grader
1 msk honung
1/2 dl olivolja
1/2 msk flingsalt
3 dl polenta
4–5 dl vetemjöl
Till topping:
4 msk olivolja
2 msk finhackad rosmarin
2 msk polenta
Grovmalen svartpeppar och 1/2 msk flingsalt
1. Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt
honung, olivolja, salt och resterande vatten. Tillsätt polenta och mjöl lite i
taget. Knåda degen smidig. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
2. Sätt ugnen på 220 grader. Ta upp
focaccia-degen på mjölat bakbord. Rulla till bullar och kavla ut till runda,
tunna, platta kakor. Lägg på plåt med bakplåtspapper som du ringlat lite
olivolja på.
3. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Stick
fingrarna i degen så att det formas ordentliga hål. Ringla över olivolja, strö
över rosmarin, polenta, svartpeppar och flingsalt.
4. Baka focaccian i ugn i cirka 10 minuter
eller tills den fått fin färg.
Receptet hittade jag i Lantliv Mat & Vin
0 kommentarer:
Skicka en kommentar