Nu är det vår! Eller ja, idag har det varit vår iallafall. Igår var det höst och innan dess var det vinter. April har varit en förvirrad månad vädermässigt, men det går och rätt håll och jag njuter av att få se min gamle kompis solen mer och mer. Längtar tills jag kan sitta på balkongen på kvällarna och njuta av kvällssolen...mmm..
Det blev inte så mycket påsk för min del då jag jobbade hela påskhelgen, men lite god mat och korta arbetsdagar duger gott åt mig. Jag har jobbat rätt mycket det senaste, sen har det varit mycket med allt från unversitetsansökningar till lägenhetsletande. Så det har blivit mycket lättlagad mat det senaste, men maten kan ju vara väldigt god även om den är snabb och enkel =)
En av dom senaste rätterna jag testat är från Arlaköket och har blivit en ny favorit, jag är väldigt svag för karljohan.
Snart får jag min mattidning från Australien, Good Taste’s American issue. Ska gotta mig med bland annat pumpkin pie och peacan pie. Mumma!
Snart är det dessutom Anzac day i Australien, tänkte fira det med att baka Anzac biscuits med macadamia nuts.
Här är pastareceptet med karljohan, timjan och citron. Passar perfekt till matlådan. Enjoy!
![]() |
Bild: arla.se |
Ingredienser:
4 port
300 g pasta, t ex mafaldine
300 g nötkött, t ex lövbiff
1 gul lök
½ tsk salt
2 msk Arla Smör-&rapsolja
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet karljohan,timjan,citron
1 dl vatten
1 msk oxfond
1 tsk olja med smak av tryffel
70 g babyspenat
1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla köttet tunt. Skala och hacka löken. Salta och bryn köttet i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna.
2. Lägg i löken och låt den fräsa med. Vispa ihop crème fraiche, vatten, fond och olja. Häll det i pannan. Låt koka 2–3 min.
3. Rör ner spenat och 1 msk smör-&rapsolja i den nykokta pastan och servera med såsen.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar