Den senaste tiden har varit hektisk, det känns som att det har varit mycket från alla håll på något sätt. När jag väl kunnat sätta mig ner så har det funnits saker som jag egentligen borde göra istället, eller så snurrar huvudet med to-do listor.
Så jag ska försöka få in lite mer ’me-time’
som inte innebär sysslor, måsten och borden.
Imorgon till exempel, så har jag lite
praktiska saker som måste lösas på eftermiddagen/kvällen plus lite
pappersarbete under dagen.
Jag bestämde mig för att ta en promenad på Botaniska
trädgården innan allt sätter igång, förutsatt att vädret är vänligt vill säga.
Idag har jag pysslat om mina små plantor, dom
har minsann växt en del sen dom kom hit. Jag blir så glad av att se dom frodas
och må bra =)
Jag har tagit ett kort på varje planta med en
veckas intervall, då ser man verkligen skillnad.
Pyssel! |
Och på tal om plantor så har jag köpt en ny kokbok
–Tareq Taylors ’Sylta, safta och lägg in’ en helt fantastisk bok som gett mig så
mycket inspiration! Nu innan allt roligt som fläder, jordgubbar hallon, blåbär
osv. Osv. Dyker upp, så tittar jag på alla recept med rabarber, men framför
allt dreglar jag över hans recept på ketchup & senap. Åh vad gott med
hemlagat!
Nya boken =) |
Frederik Zälls recept har såklart lagats här
hemma en del, en som var en riktig hit var ett av hans kycklingrecept. Det
kommer att ätas fler gånger här kan jag lova!
Kyckling Marsala med pappardelle (recept
Frederik Zäll)
Min bild =) |
4 portioner
50 g smör
4 skinn- och benfria kycklingbröstfiléer
Färsk pasta till er alla fyra
3 msk vetemjöl
6 schalottenlökar
1 solovitlök
1 msk färsk riven ingefära
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl Marsala
1,5 dl grädde
1 stänk citron & 1 nypa socker
1 knippe bladpersilja
Salt & nymald svartpeppar
Skala och finhacka schalottenlökarna och
vitlöken. Vänd kycklingfiléerna i mjöl, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret
i en sautépanna och bryn kycklingen runt om. Lyft ur kycklingen och tillsätt
istället den hackade löken och vitlöken. Blondera hacket långsamt och häll
sedan på vatten, riven ingefära, marsala och smulade buljongtärningar.
Koka upp glädjen och lägg tillbaka
kycklingbitarna i grytan. Lägg på ett lock och låt godiset sjuda på svag värme
i 25 minuter. Vänd kycklingbitarna och rör om då och då.
När kycklingen gått klart, lyft ur den och låt
skyn koka upp. Tillsätt grädde och finhackad persilja, ett stänk citron och en
nypa socker. Smaka av. Är det gott? Bra, lägg då tillbaka kycklingen och håll
det hela varmt och gott.
Koka upp välsaltat vatten och koka pastan i en
minut eller två. Servera sedan den underbara måltiden och garnera med något
vackert grönt. Helt sagolikt! Forza Italia!
(Blondera – Stek till råvaran mjuknar och blir
lite genomskinlig)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar