torsdag 2 maj 2013

Inspiration






Den senaste tiden har varit hektisk, det känns som att det har varit mycket från alla håll på något sätt. När jag väl kunnat sätta mig ner så har det funnits saker som jag egentligen borde göra istället, eller så snurrar huvudet med to-do listor.
Så jag ska försöka få in lite mer ’me-time’ som inte innebär sysslor, måsten och borden.
Imorgon till exempel, så har jag lite praktiska saker som måste lösas på eftermiddagen/kvällen plus lite pappersarbete under dagen.
Jag bestämde mig för att ta en promenad på Botaniska trädgården innan allt sätter igång, förutsatt att vädret är vänligt vill säga.

Idag har jag pysslat om mina små plantor, dom har minsann växt en del sen dom kom hit. Jag blir så glad av att se dom frodas och må bra =)
Jag har tagit ett kort på varje planta med en veckas intervall, då ser man verkligen skillnad.
Pyssel!

Och på tal om plantor så har jag köpt en ny kokbok –Tareq Taylors ’Sylta, safta och lägg in’ en helt fantastisk bok som gett mig så mycket inspiration! Nu innan allt roligt som fläder, jordgubbar hallon, blåbär osv. Osv. Dyker upp, så tittar jag på alla recept med rabarber, men framför allt dreglar jag över hans recept på ketchup & senap. Åh vad gott med hemlagat!

Nya boken =)
Frederik Zälls recept har såklart lagats här hemma en del, en som var en riktig hit var ett av hans kycklingrecept. Det kommer att ätas fler gånger här kan jag lova!

Kyckling Marsala med pappardelle (recept Frederik Zäll)

Min bild =)


 4 portioner
50 g smör
4 skinn- och benfria kycklingbröstfiléer
Färsk pasta till er alla fyra
3 msk vetemjöl
6 schalottenlökar
1 solovitlök
1 msk färsk riven ingefära
4 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl Marsala
1,5 dl grädde
1 stänk citron & 1 nypa socker
1 knippe bladpersilja
Salt & nymald svartpeppar

Skala och finhacka schalottenlökarna och vitlöken. Vänd kycklingfiléerna i mjöl, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en sautépanna och bryn kycklingen runt om. Lyft ur kycklingen och tillsätt istället den hackade löken och vitlöken. Blondera hacket långsamt och häll sedan på vatten, riven ingefära, marsala och smulade buljongtärningar.

Koka upp glädjen och lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan. Lägg på ett lock och låt godiset sjuda på svag värme i 25 minuter. Vänd kycklingbitarna och rör om då och då.

När kycklingen gått klart, lyft ur den och låt skyn koka upp. Tillsätt grädde och finhackad persilja, ett stänk citron och en nypa socker. Smaka av. Är det gott? Bra, lägg då tillbaka kycklingen och håll det hela varmt och gott.

Koka upp välsaltat vatten och koka pastan i en minut eller två. Servera sedan den underbara måltiden och garnera med något vackert grönt. Helt sagolikt! Forza Italia!

(Blondera – Stek till råvaran mjuknar och blir lite genomskinlig)




0 kommentarer:

Skicka en kommentar