Jag var på en jobbintervju häromdagen. Jag fick en fråga som verkar vara populär nuförtiden. ”Så vem är du? Berätta om dig själv” Jag vet aldrig vad jag ska säga eller vart jag ska böja när de frågar mig det. Vad ska man säga egentligen, hur förklarar man vem man är?
Jag lyckas ofta få ihop någon form av svar, men det är helt klart min skräckfråga på en intervju. Därför har jag gått och grunnat på detta i ett par dagar nu, nästa intervju är inbokad tills på måndag och jag vill vara beredd om skräckfrågan kommer upp.
När jag inte går och funderar på sånt här så har jag pysslat i köket. I söndags så skulle jag göra maten igen och till mitt förfogande hade jag en hel kyckling. Jag har aldrig tillagat hel kyckling förut, främst för att jag själv inte ätit det på många år. Men jag hittade ett recept på favoritsidan taste.com.au och trots att delar av det lät knepigt så satte jag igång.
Och det blev verkligen lyckat. Så även det receptet får hamna här.
![]() |
Bild: www.taste.com.au |
Kyckling i ugn
4port
1 hel kyckling
1 citron, halverad
700g små potatisar, skalade
2 morötter, skalade
2 små gula lökar, delade
2 palsternackor, skalade
20ml paprikapulver
Salt
40ml olivolja
6dl kycklingbuljong
1 lagerblad
2tsk timjan
50g smält smör
1dl matlagningsgrä dde
2tsk dragon
1. 1. Värm ugnen till 200°C. Skölj kycklingen i kallt vatten. Badda torr med hushållspapper och placera en halv kyckling inuti kycklingen. Bind ihop benen med köckssnöre.
2.
2. Skär alla grönsaker i ungefär lika stora bitar och lägg i botten av en stor ugnsform med lock.
3.
3. Strö paprikapulver över kycklingen och krydda med salt och peppar. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme och stek kycklingen tills den är gyllene på alla sidor. Placera kycklingen i formen med grönsakerna och häll på buljong så att det täcker halvvägs upp till toppen av grönsakerna. Toppen av grönsakerna ska sticka upp. Tillsätt lagerblad och timjan, täck sedan med lock och värm i ugn i 1 timme och, ta ut var 15:e minut och ös kycklingen.
4.
4. Höj värmen till 220°C.
5.
5. Ta bort kycklingen från formen och sätt åt sidan för att vila. Lägg grönsakerna på en plåt, pensla med smöret och värm i ugn i 10 minuter tills dom är krispiga. Häll över såsen från formen i en kastrull och sjud på hög värmen tills den är reducerad och har tjocknat. Om den fortfarande känns vattnig så kan du tillsätta redning. Tillsätt grädde, juicen av den andra citronhalvan och hälften av dragonen. Smaka av med kryddor och örter.
6.
6. Skär upp kycklingen och servera med grönsaker och sås
R Recept från www.taste.com.au
T TIPS!
Jag hade inte snöre hemma, så jag kunde inte binda ihop benen, men det gick alldeles utmärkt ändå.
TI
0 kommentarer:
Skicka en kommentar