Jag har jobbat mycket det senaste, nu börjar
jag komma in mer i tempot och arbetsuppgifterna, så det känns bra. På lediga
dagar har jag bland annat shoppat kryddor. Jag gick in i en kryddbutik i Haga
och kom ut med jättefina torkade ancho-chilis, fajitakryddor, curryblad, fänkål
och senapsfrön.
Jag fick verkligen lägga band på mig för att
inte köpa halva butiken. Det finns så mycket härliga, spännande kryddor! Det
ska bli roligt att leka med mina nya kryddor snart. På fredag är jag ledig och
det blir nog lite pysslardag, jag ska bara bestämma mig för vad det blir för
roligt.. Senap blir det nog iallafall. Sen har jag en väldans massa basilika, så
lite pesto hade varit trevligt. Men vi får se vad det blir, som sagt.
Anchon! |
Vi har fått ännu ett nytillskott här hemma. En
jättefin busktomat som jag fick syn på i en blomsterbutik. Massor med fina
blommor på den, så jag hoppas att det blir en rejäl skörd längre fram =)
Nya tomatplantan |
Jag har upptäckt Podcasts den senaste veckan
(lite sent kanske?) Jamie Olivers ’Ministry
of food’ blev snabbt en favorit (surprise, surprise..;)
Jag hittade ett par recept som lät goda, men
jag började med ett av pastarecepten. Väldigt gott och väldigt annorlunda. Jag
har försökt att skriva ihop ett recept av det jag såg på podcasten, jag hoppas
att det ska sammanfatta det bra = )
Min pasta =) |
Jamies pasta med bacon och ärtor
4-6 portioner
1 liten bunt mynta
1 paket bacon
1 citron
2 rågade matskedar crème fraiche
2 msk smör
400-500 g pasta (t.ex farfalle)
300 g frusna ärtor
130 g parmesanost
1. Ta fram en stor traktörpanna eller liknande. Koka
pastan och skiva baconet i tunna skivor. Stek baconstrimlorna med lite olivolja
tills de blir knapriga och gyllenbruna.
2. Hacka under tiden myntan. När baconet börjar
bli klart, häll på ärtorna och rör om. Låt allting värmas nån minut. Riv
parmesanosten under tiden och när pastan är klar, häll av pastavattnet, men spara
lite för att späda såsen med. Häll över pastan pannan.
Tillsätt crème fraiche, riv ner lite
citronskal och pressa ner citronsaften i pastablandningen.
Blanda ner mynta och parmesanost och rör om. Späd
med det sparade pastavattnet och rör om tills såsen blir krämig. Rör ner smöret
och smaka av med salt och peppar. Servera med en sallad och en bit bröd.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar