Nu
är hösten verkligen här. När vi nu dessutom kör på vintertid
så är dagsljuset rätt så begränsat.
Jag
ska verkligen försöka komma ut och promenera en del i år, så att
man får lite D-vitamin.
Det
underlättar såklart att man har vovven ute på landet som man kan
hälsa på. Just nu sitter jag och browsar efter hundleksaker som är
massaker-tåliga. Lillan är inne i en fas där alla leksaker (och
strumpor) ska demoleras så snabbt som möjligt... Sist jag köpte en
leksak till henne så fick den vara hel i hela 10 minuter. Men jag
har faktiskt sökt jobb i en zoo-affär, så då kanske jag får
mängdrabbat?
Det
där med att söka jobb..Fy! Jag sitter och skriver personliga brev
den här veckan och det är verkligen bland det värsta jag vet. Jag
ska beskriva hur fantastisk och underbar jag är, helst utan att
slänga allt för mycket klyschor omkring mig. Sen är det ju
dessutom Sverige, så man måste ju se till att beskriva sig själv
som LAGOM underbar och fantastisk.. klurigt, klurigt.
Imorgon
är det dags för föreläsningar igen. Nu är det dags för
försäljning och företagsekonomi.
Lite
pirrigt är det av någon anledning.
Lite
mat har vi ätit också. Den här var jättegod! Den gick åt i en
sittning..Trots att vi bara är två..
Paj
med pinje, feta och broccoli
250
g broccolibuketter
1
dl tärnad fetaost
1
tomat
½
dl pinjenötter
2
ägg
2
dl mjölk
salt
och peppar
Pajdeg
150
g smör
3
dl vetemjöl
1
krm salt
2
msk kallt vatten
- Förväll broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Skålla och skala tomaten. Skär den i bitar.Sätt ugnen på 200º.
- Pajdeg: Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter.
- Blanda samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Fyll pajskalet med fetaost, broccoli, tomat och pinjenötter. Häll på äggstanningen och grädda pajen i 20 minuter eller tills den stelnat
receptet
fick jag från recept.nu =)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar