torsdag 31 oktober 2013

Myser i mörkret


Nu är hösten verkligen här. När vi nu dessutom kör på vintertid så är dagsljuset rätt så begränsat.
Jag ska verkligen försöka komma ut och promenera en del i år, så att man får lite D-vitamin.
Det underlättar såklart att man har vovven ute på landet som man kan hälsa på. Just nu sitter jag och browsar efter hundleksaker som är massaker-tåliga. Lillan är inne i en fas där alla leksaker (och strumpor) ska demoleras så snabbt som möjligt... Sist jag köpte en leksak till henne så fick den vara hel i hela 10 minuter. Men jag har faktiskt sökt jobb i en zoo-affär, så då kanske jag får mängdrabbat?

Det där med att söka jobb..Fy! Jag sitter och skriver personliga brev den här veckan och det är verkligen bland det värsta jag vet. Jag ska beskriva hur fantastisk och underbar jag är, helst utan att slänga allt för mycket klyschor omkring mig. Sen är det ju dessutom Sverige, så man måste ju se till att beskriva sig själv som LAGOM underbar och fantastisk.. klurigt, klurigt.

Smyger in en bild på senaste skörden 


Imorgon är det dags för föreläsningar igen. Nu är det dags för försäljning och företagsekonomi.
Lite pirrigt är det av någon anledning.

Lite mat har vi ätit också. Den här var jättegod! Den gick åt i en sittning..Trots att vi bara är två..


Paj med pinje, feta och broccoli
Min bild =)


250 g broccolibuketter
1 dl tärnad fetaost
1 tomat
½ dl pinjenötter
2 ägg
2 dl mjölk
salt och peppar

Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten

  1. Förväll broccolibuketterna i lättsaltat vatten. Skålla och skala tomaten. Skär den i bitar.
    Sätt ugnen på 200º.
  2. Pajdeg: Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 10 minuter.
  3. Blanda samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Fyll pajskalet med fetaost, broccoli, tomat och pinjenötter. Häll på äggstanningen och grädda pajen i 20 minuter eller tills den stelnat


receptet fick jag från recept.nu =)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar