lördag 2 november 2013

I-lands problem...

Jag är helt slut. Det känns väldigt ovant att vara såhär trött utan att ha jobbat hela dagen..

Jag ska åka och hälsa på pappa och lilla Milla, jag har redan packat massor med hundsnacks, kopiösa mängder strumpor och 'oömma kläder'. Så nu är jag laddad för ett par dagar på landet.

Lilla Milla <3


Det ska bli skönt att åka dit, frisk luft och skogspromenader ska nog få bort det sista av den här förkylningen. Men det finns alltid en del fix innan jag åker iväg ett par dagar, jag har packat, bokat tvättid till på torsdag när jag kommer hem och lagat mat.
Vi (jag) har en liten tradition innan jag åker. Jag lagar ett par mål mat som Herrn får äta av när jag är borta. Så får jag komma hem till något mer än en hög ben..;)

När jag skulle handla för dessa måltider så råkade jag ut för en av mina största irritationsmoment.
Jag hade hittat allt på listan och gick för att hitta pricken över i, 1 kilo högrev. Letar..letar..letar lite till. Vafalls? Till slut frågar jag en glad tjej med hemköp-fleece. 'Ah, nej.. den är tyvärr slut'
Slut? Högreven? En LÖRDAG? Skojar du?
Så jag får snällt betala för alla mina varor, minus högrev. Promenera bort till ICA, lämna in min matkasse, köpa enbart högrev och traska hem med mina påsar.
Vad kan jag ta med mig från den här upplevelsen? En enda sak: Gå direkt till ICA nästa gång.

Så, nu har jag fått ventilera. Det blev iallafall en rejäl laddning texas chilli och massor med soppa.
Och på tal om det så är det dags för nummer tre av mina favoritkockar:

Nummer 3

Donna Hay

Snodd bild (please don't sue me)

Jag upptäckte henne under min tid i Australien. Hon är matstylist, kokboksförfattare och tidningsredaktör. 
Jag har hittills inte provat ett enda av hennes recept som jag inte gillat. Den här soppan gjorde jag idag och först var jag tveksam till persiljepeston, som inte var en hit för sig själv.
Men när den blandades med soppan så blandades dom till en fantastisk helhet. Dom smakerna var helt klart bästa vänner.

Här kommer receptet:
Min bild

Potatis & parmesansoppa med persiljepesto

60 g smör
2 gula lökar, hackade
4 vitlöksklyftor, krossade
1 kg fast potatis, skalade och skurna i mindre bitar
1 liter hönsbuljong
7,5 dl mjölk
5 dl (160 g) finriven parmesanost

Persiljepesto

2,5 dl persilja
2,5 dl (80 g) finriven parmesanost
60 ml (40 g) pinjenötter
1,25 dl olivolja


  1. För peston: Lägg persilja, ost pinjenötter och olivilja i en liten matberedare och kör tills det är väl blandat. Sätt åt sidan
  2. Smält smöret i en stor kastrull på hög värme. Lägg ner lök och vitlök och stek i 2-3 minuter tills löken mjuknat. Tillsätt potatis och buljong och koka upp. Låt koka i 15-20 minuter eller tills potatisarna mjuknat.
  3. Häll på mjölken och parmesanost och värm upp. Mixa soppan slät med mixerstav och servera med persiljepeston. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar