Jag
sitter i soffan efter att ha vikt vad som har känts
som en oändlig hög med
tvätt. Klockan närmar sig midnatt och jag känner att det faktiskt
har varit en produktiv dag. Jag har hunnit dammsuga vardagsrummet,
städa badrummet, laga middag, vattna mina plantor, tvätta och vika
tvätten. Jag har till och med gjort chilipulver av mina frukter.
Det är en speciell känsla att göra kryddor av något som man har
odlat själv. Priceless.
![]() |
Mina Habaneros |
Jag
passade på att smita in på den lokala te & kaffebutiken för
att fylla på teförrådet. Vilka underbara människor! Där har ni
service på hög nivå och många säljare i exklusivare butiker hade
inte mått dåligt av en kurs hos dessa fantastiska personer. Vi
pratade om allt från kaffekvarnar och vår gemensamma beundran för
kafferostar och tehandlarna Johan & Nyström till olika varianter
av Earl Grey. Det var just Earl Grey jag var ute efter och jag hade
redan innan bestämt mig för Earl Grey Cream. Dom rekommenderade
Earl Grey Deluxe och skickade med mig ett smakprov på denna. Sen
frågade om julteer och det slutade med att jag fick ett smakprov på
deras glöggte.
Sånt
trevligt bemötande vinner man alltid på i längden. Alla gånger!
Jag
kan säga utan att tveka att jag kommer att köpa allt mitt te och
kaffe från Majornas te och kaffe i fortsättningen =)
Mina fina |
Emellan
varven idag har jag suttit och kollat runt på matbloggar och en sak
slog mig direkt. Många bloggar ser så himla fina ut! Allt är så
elegant och lyxigt! Inte för att det är något fel med det
-tvärtom. Men så tänker jag på hur jag tidigare idag satt på
köksgolvet iklädd myskläder med min stavmixer och gjorde chilipulver (lång historia, min stavmixer låter så mycket på
diskbänken)
Det
är helt enkelt inte så mycket glamour inblandad i min matlagning.
Men jag hade inte velat ha det på något annat sätt :)
Men
det betyder såklart inte att jag inte uppskattar fina, eleganta
bloggar och liknande. Jag blir väldigt inspirerad även av den typen
av matlagning och Elle Mat & Vin hamnar i korgen så fort jag ser
ett nytt nummer på hyllan.
Oj
vilken novell det blev idag! Kan det vara för att jag är lite
trött?
Nu
är det iallafall dags för nästa favoritkock! Yay!
Nummer
4
Tareq
Taylor
Han
driver slottsträdgårdens kafé i Malmö, har setts som tv-kock i
'trädgårdsonsdag' och i juni 2013 så har hans nya program 'Tareq
Taylor's Nordic Cooking' premiär på BBC Lifestyle. Han har även
gett ut kokböcker och en av dessa står hemma i min bokhylla och är
en av mina absoluta favoriter.
Här
har ni Tareqs recept på plommonchutney. Himmelskt god!
Min bild =D |
Plommonchutney
15 Kryddnejlikor
1 tsk Korianderfön
1
Stjärnanis
1
tsk Gula senapsfrön
500
g plommon
1/2
röd chill eller efter smak (jag tog en hel)
1
Vitlöksklyfta
1
liten gul lök (50 gram)
300
g strösocker
1
dl vatten
1/2
dl ättika (12%)
- Krossa alla torkade kryddor fint i en mortel.
- Kärna ur plommonen och skär dom i mindre bitar.
- Kärna ur chilin och hacka den grovt tillsammans med vitlök och gul lök.
- Koka upp samtliga ingredienser i en stor, tjockbottnad, rostfri kastrull och låt koka upp under lock. Ta av locket och koka vidare i ca 20 minuter.
- Häll upp i steriliserade och varma glaskonserver. Sätt på locken och vänd burkarna uppochner under nedkylningen. Förvara mörkt och svalt.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar