Jag började med dessa chokladkakor och när ni ser bilderna så kommer ni förstå varför.
Dom är dessutom väldigt enkla att göra. Om man bara följer instruktionerna så får man stora kakor som ser ut som dom där tjusiga sakerna man ser på caféer. Mums! Resten av familjen har verkligen uppskattat dessa, kakburken har tömts snabbt den här gången.
Receptet hittade jag i aprilnumret av Delicious, en av mina favoritmattidningar i Australien. Tack Delicious!
Double-Chocolate cookies
20st
150g osaltat smör, rumstempererat
250g farinsocker
1tsk vaniljsocker
1 ägg, lätt vispat
3,75 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1,25 dl kakao
200g vit choklad, grovt hackad
1. Vispa smör och socker med elvisp tills det är tjockt och ljust. (Jag vispade för hand) Tillsätt ägg och vanilj och fortsätt vispa tills det är väl kombinerat.
Vänd ner mjöl, bakpulver, kakao och en nypa salt tills det precis blandats, rör sedan ner den vita chokladen.
2. Forma degen till en 7cm bred rulle, rulla in i plastfolie och lägg in i kylen i 30 minuter.
Värm ugnen till 180° och täck en plåt med bakplatspapper.
3. Ta bort plastfolien och skär i 1,5cm tjocka rundor. Placera ut på en form med 4cm mellanrum (jag brukar trycka till dom lite på plåten och se till att dom är runda och fina)
Baka i ugn i 10-15 minuter tills dom är fasta. Låt svalna på plåten i 5 minuter och flytta sedan över till ett galler och låt svalna helt.
Yum! |
Jag blev väldigt nöjd med slutresultatet, dessa kan jag varmt rekommendera =) |
0 kommentarer:
Skicka en kommentar