Jag har ätit så mycket gott I Australien, provat mycket nytt och fått många idéer och mycket inspiration till nya recept. Jag hade dessutom inte alltid haft tillgång till ett kök när jag var där. Så nu när jag kom hem till kalla Sverige så har jag bakat och lagat mat som en galning.
Häromdagen fick jag syn på et gäng bananer som började se övermogna ut.
Då kom jag att täka på ett recept på banankaka som jag såg på www.taste.com.au
Jag var tvungen att prova! Och gud va gott det blev! Det bryter så gott med hallonen och det är ju aldrig fel att äta nyttig banan.
Prova denna, även om ni tycker att banankaka låter sådär, själv så brukar jag inte gilla banan i bak eller mat, men denna är kalasgod!
![]() |
Min banankaka =) |
Banankaka
6 port
Smält smör
Ströbröd
3,33dl självresande vetemjöl*(se nedan)
2,5dl vetemjöl
1,6dl Råsocker (eller farinsocker)
60ml kokosflingor
1tsk malen kanel
2tsk vaniljsocker
3 ägg
450g mosad banan (ca 4st)
1,6dl rapsolja
125g hallon (färska eller frysta som tinats)
1. Värm ugnen till 150°C. Smöra och bröa en 7cm djup 10*20cm brödpanna.
2. Blanda ihop mjölen, tillsätt socker , kokos, kanel och vaniljsocker, rör om. Gör en grop i mitten och tillsätt ägg, banan och olja, rör om tills väl blandat. Vänd försiktigt ner hallonen.
3.
Häll över smeten i den förberedda pannan. Baka i ugn 1timme & 30min eller tills du kan sticka en provsticka i kakan och den kommer ut ren. Låt stå i pannan i 20 minuter innan du vänder över kakan på ett galler för att svalna helt.
*Självresande mjöl finns i välsorterade mataffärer, kan annars ersättas med vetemjöl blandat med bakpulver och salt. Proportionerna är: 1msk bakpulver 1tsk salt till 5dl vetemjöl
TIPS!
Gott till detta är fikonsmör.
Ingredienser:
100g smör, rumstempererat, i bitar
60ml florsocker
60ml fikonsylt
Blanda smör och florsocker med elvisp tills det blir ljust och krämigt. Blanda ner sylten och rör om.
Recept från www.taste.com.au
0 kommentarer:
Skicka en kommentar