Jag har inte skrivit här på länge, länge.
Livet kom emellan och jag har inte känt inspiration för att varken skriva eller
laga mat. Men nu känner jag att gnistan börjar komma tillbaks. Äntligen.
Det kan bero på våren och solens comeback,
eller så är det för att jag har så mycket annat som krånglar i mitt liv just nu
så jag behöver något att fokusera på.
Strunt samma, jag lagar mat för glatta livet
och har väldigt roligt med det. Det är det viktiga trots allt.
Jag har ett nytt projekt för våren som jag är
väldigt glad över! Min egen köksträdgård!
Jag har beställt en hel drös med plantor och dom anländer
vecka 16 ! Jag har aldrig odlat något förut, inte på det här sättet iallafall.
Så nu läser jag på ordentligt innan mina små godingar kommer hem. Jag har beställt
dessa:
Basilika-Italian Large Leaf, Timjan, Salvia, Mynta-Marockansk, Rosmarin-Barbeque, Chili-Jalapeno,
Chili-Jamaican Bell, Chili-Cayenne, Chili-Tabascopeppar Adorno, , Chili-Habanero
dulce.
Åh vad jag längtar!
Medans jag förbereder plantornas ankomst så passar jag på
att prova lite nya recept. Ikväll blev det kyckling.
Här kommer receptet:
Baconlindade kycklingrulader med morotstzatsiki
Ingredienser
900 g kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
1 pkt färskost,
med paprika och chili, 125 g
1 pkt bacon, à
140 g
1 kg potatis
1 st gul
lök, skivad
2 msk smör, smält
1 msk färsk
rosmarin, hackad
Tillagning
1 Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper.
Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
2 Lägg en tesked färskost på varje filé och
rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rulad.
3 Skala och skär potatis och gul lök
i skivor, gärna i matberedare med skärskiva.
Lägg över i en smord
ugnssäker form. Salta lätt och ringla över
smält smör.
4 Lägg ruladerna på potatisbädden och strö
över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Kontrollera att
kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.
Morotstzatsiki:
Skala och riv 3 morötter grovt. Blanda med 2
dl kesella eller turkisk yoghurt 10%, 1 riven vitlöksklyfta, 2 tsk olivolja,
salt och peppar. Strö över hackad persilja.
Jättegott!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar