fredag 8 mars 2013

Bättre sent än aldrig..


Jag har inte skrivit här på länge, länge. Livet kom emellan och jag har inte känt inspiration för att varken skriva eller laga mat. Men nu känner jag att gnistan börjar komma tillbaks. Äntligen.
Det kan bero på våren och solens comeback, eller så är det för att jag har så mycket annat som krånglar i mitt liv just nu så jag behöver något att fokusera på.
Strunt samma, jag lagar mat för glatta livet och har väldigt roligt med det. Det är det viktiga trots allt.

Jag har ett nytt projekt för våren som jag är väldigt glad över! Min egen köksträdgård!
Jag har beställt en hel drös med plantor och dom anländer vecka 16 ! Jag har aldrig odlat något förut, inte på det här sättet iallafall. Så nu läser jag på ordentligt innan mina små godingar kommer hem. Jag har beställt dessa:
Basilika-Italian Large Leaf,  Timjan, Salvia,  Mynta-Marockansk, Rosmarin-Barbeque, Chili-Jalapeno, Chili-Jamaican Bell, Chili-Cayenne, Chili-Tabascopeppar Adorno, , Chili-Habanero dulce.
Åh vad jag längtar!

Medans jag förbereder plantornas ankomst så passar jag på att prova lite nya recept. Ikväll blev det kyckling.

Här kommer receptet:

Baconlindade kycklingrulader med morotstzatsiki

Ingredienser

900 g      kycklinglårfilé
salt, svartpeppar
1 pkt      färskost, med paprika och chili, 125 g
1 pkt      bacon, à 140 g
1 kg        potatis
1 st         gul lök, skivad
2 msk    smör, smält
1 msk    färsk rosmarin, hackad



Tillagning

1 Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.
2 Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rulad.
3 Skala och skär potatis och gul lök
i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord
ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör.
4 Lägg ruladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.

Morotstzatsiki:
Skala och riv 3 morötter grovt. Blanda med 2 dl kesella eller turkisk yoghurt 10%, 1 riven vitlöksklyfta, 2 tsk olivolja, salt och peppar. Strö över hackad persilja.


Jättegott! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar