Förra veckan var det dags för minisemester. Vi
spenderade en natt på Nääs fabrikers hotell i Tollered. Vackra miljöer, helt
fantastiskt god mat och väldigt trevligt sällskap.. En oförglömlig nationaldag
helt enkelt.
Redan vid lunchen imponerade Nääs med sin goda
mat, jag åt en caesarsallad och herrn tog en räkmacka, till detta blev det
husets vita. Detta vin tog oss båda med storm, det var Levin Sauvignon Blanc.
Det var det godaste vin jag smakat på väldigt, väldigt länge. Dessvärre verkar
det inte som att det går att få tag på från Systembolaget. Typiskt..
Efter lunchen tog vi en promenad runtomkring
fabrikerna och upp i byn, väldigt vackra byggnader och intressant historia
kring området. Man gick mest och myste
och läste på informationsskyltarna på alla fina byggnader.
Vid middagen imponerade dom igen. Med råge. Vi
valde deras specialmeny för nationaldagen plus vinpaketet till (förutom
desserten)
Förrätt: Grön sparrissoppa med bakad färsklök,
rädisor, rädisor & gulbeta
Till soppan fick vi återse min nya bästa vän
Levin Sauvignon Blanc
Varmrätt: Kalvytterfilé med vit sparris,
körvelvelouté & potatisterrine
Jag minns tyvärr inte vad dom gav oss för vin
till varmrätten, men ack så gott!
Till efterrätten så blev det inte
menyförslaget utan vi tog en ostbricka och en rom. Låter kanske som en konstig
kombination och visst hade ett dessertvin varit bättre kompis med osten, men
jag ångrar ingenting. Jag är inte en stor romdrickare, men det var väldigt
gott.
Efter middagen så avrundade vi kvällen med en
och annan whiskey i baren. Serverat av en väldigt trevlig och kunnig engelsman.
Jag längtar redan tillbaks!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar