måndag 10 juni 2013

Nääs fabriker


Förra veckan var det dags för minisemester. Vi spenderade en natt på Nääs fabrikers hotell i Tollered. Vackra miljöer, helt fantastiskt god mat och väldigt trevligt sällskap.. En oförglömlig nationaldag helt enkelt.







Redan vid lunchen imponerade Nääs med sin goda mat, jag åt en caesarsallad och herrn tog en räkmacka, till detta blev det husets vita. Detta vin tog oss båda med storm, det var Levin Sauvignon Blanc. Det var det godaste vin jag smakat på väldigt, väldigt länge. Dessvärre verkar det inte som att det går att få tag på från Systembolaget. Typiskt..
Efter lunchen tog vi en promenad runtomkring fabrikerna och upp i byn, väldigt vackra byggnader och intressant historia kring området.  Man gick mest och myste och läste på informationsskyltarna på alla fina byggnader.



Vid middagen imponerade dom igen. Med råge. Vi valde deras specialmeny för nationaldagen plus vinpaketet till (förutom desserten)

Förrätt: Grön sparrissoppa med bakad färsklök, rädisor, rädisor & gulbeta
Till soppan fick vi återse min nya bästa vän Levin Sauvignon Blanc

Varmrätt: Kalvytterfilé med vit sparris, körvelvelouté & potatisterrine
Jag minns tyvärr inte vad dom gav oss för vin till varmrätten, men ack så gott!



Till efterrätten så blev det inte menyförslaget utan vi tog en ostbricka och en rom. Låter kanske som en konstig kombination och visst hade ett dessertvin varit bättre kompis med osten, men jag ångrar ingenting. Jag är inte en stor romdrickare, men det var väldigt gott.

Efter middagen så avrundade vi kvällen med en och annan whiskey i baren. Serverat av en väldigt trevlig och kunnig engelsman.


Jag längtar redan tillbaks! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar