torsdag 11 oktober 2012

mmm...paj


Det har varit en helt underbar höstdag idag, jag satt t.om ute på balkongen och drack kaffe  mitt på dagen. Men redan nu böjar det mörkna tidigt och även om det är mysigt att sitta hemma i höstmökret med tända ljus så känns det tråkigt när det är mörkt både när man är på väg till och från jobbet.
Jag ska försöka bli bättre på att komma iväg på promenader när jag är ledig så jag får lite dagsljus iallafall.

Nu börjar höstexperimenten med mustiga grytor och goda viner. Jag hittade massor med idéer i senaste numret av Allt om mat, som råkade vara ett vinspecialnummer. Dom har provat sig igenom hela systembolagets bassortiment! Oh joy! Jag sitter och dreglar över alla goda recept och viner. Det kommer att bli en väldigt, väldigt god höst.

En annan sak jag lagar mycket under hösten, fötom grytor, är pajer. Jag älskar pajer. Detta receptet är underbart, förutom att den är så god så ger den mig matlådor i flera dagar. Gotta. Den här gången halverade jag receptet, då blev det perfekt till en vanlig pajform.


Långpannepaj med färs och fetaost
12 port

6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
250g smör
3 msk vatten
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
800g lamm- eller nötfärs
2 förpackningar krossade tomater (a 500g)
½ dl tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 msk oregano
200g fetaost
1 burk kalamataoliver utan kärnor
250g körsbästomater
4dl riven ost

1.     Hacka samman de båda mjölsorterna och smöret, skuret i mindre bitar. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en långpanna, ca 30*40cm. Låt pannan stå i kylskåpet i ca 30 minuter.
2.     Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan och i ca 5 minuter. Tillsätt färsen och låt steka med tills den blivit smulig och fått färg. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatkross och puré och smula ner buljongtärningarna. Låt puttra utan lock i 15 minuter.
3.     Skär fetaosten i kuber och låt oliverna rinna av.
4.     Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Häll färsröran i skalet och stick ner fetaost, oliver och halverade tomater. Strö över ost.
5.     Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med grönsallad och gärna en klick vitlöskryddad yoghurt.


Recept: www.alltommat.se

Höstmys och pitabröd



Hösten har sina fördelar. Varje kväll så tänder jag ljus och dricker en kopp te innan jag går och lägger mig och mysfaktorn är hög! Sen är vi ju inne i höstens fina period innan alla löv ramlat av träden och dom är klädda i orange, rött och gult. Men det börjar bli kallare, igår var det minusgrader när jag åkte hem från jobbet och jag har börjat sticka årets halsdukar.

På matfronten har jag hittat en del nya favoriter, eftersom att jag blev så nöjd med korvbröden så bestämde jag mig för att prova pitabröd. Det var både enkelt och roligt att göra dom, jag satt och tittade på dom när dom förvandlades till små brödfickor i ugnen.
Som fyllning valde jag en kycklingröra och när den tog slut köpte vi kebabkött, under ett par veckor blev det en hel del pitabröd till både lunch och middag. Varmt rekommenderat.

Pitabröd
10st stora eller 20st små
pita i ugn















50g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk strösocker
2 tsk salt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl

1.       Smula jästen i en bunke. Väm vatten och mjölk till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen har lösts upp. Tillsätt socker, salt och olivolja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen i 5 minuter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
2.       Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 10 delar om du vill ha större bröd, eller 20 delar om du vill ha små bröd. Forma varje bit till rundlar, ca 1/2cm tjocka och ca 20cm i diameter (ca15cm för små)
3.       Lägg upp bröden på plåtar med bakplåtspapper med gott om utrymme emellan sig. Låt jäsa övertäckta i 20-25 minuter. Sätt ugnen på 225°.
4.       Grädda bröden i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.




Kycklingröra

1 grillad kyckling
½ purjolök, 5cm
½ orange paprika
½ dl majonnäs
2 dl lätt creme fraiche
2 msk sweet chilisås
2 tsk fajitakrydda
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl majs

1.       Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär den i små bitar. Strimla purjolöken och skär paprikan i små tärningar.
2.       Blanda ihop majonnäs, creme fraiche, sweet chili och fajitakrydda. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kyckling, purjolök, paprika och majs.

Servera med varma pitabröd, sallad, skivad tomat och rödlök. Eller i en baguette. 

recept: www.alltommat.se 


torsdag 13 september 2012

Hello höst!


Höstkylan smyger sig på. Jag har letat fram massor med goda recept på soppor och grytor, mmm comfort food! Det har ju varit sådär med värme och sol den här sommaren, men när jag tänker tillbaks så minns jag många slöa eftermiddagar på diverse uteserveringar och en och annan grillkväll.
Men nu är det dags att sticka halsdukar och börja planera julen
Jupp, du såg rätt, jag har börjat planera julen.. I min bransch så är det fullt ös hela december och större delen av november. Så jag börjar tidigt.

 I år ska jag göra julkorten själv, vi får se hur det går med det projektet. Sen så har jag spenderat mycket tid på Panduros hemsida...funderar på att go crazy i år och göra julkorgar med hemmagjorda godheter i. Jag är fortfarande på planeringsstadiet, men det är jätteroligt att titta runt på alla roliga saker man kan göra!

Men nu nöjer jag mig med lite småbak på lediga dagar. Senast blev det korvbröd. Oj vad det är gott med hembakat! Jag hittade receptet i Allt om mat i somras, men har inte provat förän nu. Varmt rekommenderat!


Egen bild <3

Korvbröd
12 stycken


2½ dl vatten
25g jäst
1 msk olivolja
2 tsk strösocker
6dl vetemjöl
1½ tsk salt
Pensling:
1 äggula
2 msk rapsolja
1 tsk strösocker
1 tsk salt

1.       Värm vattnet till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt olja, socker och mjöl. Arbeta degen tills den känns jämn. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
2.       Dela degen i 12 bitar. Forma dem till avlånga korvbröd. Lägg dem i en hålplåt för baguetter eller lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa utan bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°
3.       Blanda äggulan med olja, socker och salt. Pensla bröden två gånger med blandningen. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt bröden kallna på galler. Skåra bröden och värm dem på grillen före servering.

fredag 7 september 2012

Italien- En förälskelse

Jag har inte skrivit här på länge. Livet har kommit emellan, som det gör ibland. Sen sist har jag varit i Italien. Jag satt och funderade på hur man beskriver en sån resa, hur man sätter ord på en sån upplevelse... Om jag hade haft talanger som Hemingway, Selma Lagerlof, T.S Elliot, Agatha Christie (Ja, ni fattar) så kanske jag kunde komma i närheten... Jag minns att jag stod vid stadsmuren uppe i Citta Alta och såg ut över staden och tänkte : En bild kan aldrig göra det har rättvisa. Och det är ju verkligen så.



Vi åkte till Bergamo, tog linbanan upp till Citta Alta (gamla stan) varje dag. Vi åt kalla luncher i värmen mitt på dagen; mozzzarella och tomat, Italiensk skinka och melon osv. och åt fantastiska middagar på kvällarna. Mer än en gång la jag ner gaffeln, stirrade på min mat och sa "Italienarna har verkligen fattat grejen" For om det finns ett folk som kan det där med mat och hur man verkligen lever livet, så är det, anser jag, Italienarna. Jag är så oerhört förälskad i det italienska språket, maten och livsstilen. I synnerhet Bergamo...denna underbara, magiska stad. Det är kärlek.

Lunch...


En sak som jag fick med mig från Italien är en moccabryggare, så nu får jag Italien i en kopp varje morgon. Det är helt klart så kaffe ska avnjutas.



torsdag 26 april 2012

Arla.se...what are you doing to me?


Den senaste tiden har jag kän mig så orkeslös,så jag har försökt att äta nyttigt och promenera mer. Men det blir så svårt när man har arlas receptapp i mobilen!
Igår så var jag på jobbet, det var ett par timmar kvar till stängning och jag var så hungrig! Jag är själv hela dagen i butiken så jag kan inte direkt springa ut och köpa nånting.
Lunchlådan tömdes flera timmar tidigare, jag tittade i kylen...I skafferiet, nej, inget ätbart. Så jag gjorde mig en kopp te istället. Det var nästan helt tomt i köpcentrat och alla sysslor var redan avklarade.  Så jag har nästan två timmar att döda. What to do, what to do.. upp med mobilen.. blicken dras till arlaappen.. Jag vet hur det blir om jag tittar på mat när jag är hungrig.. men.. bara en liten stund då.

Sen var det kört, jag satt i 40 minuter och kollade på recept! Fastnade för ett som jag bestämde mig för att laga till middag. Kanske inte det nyttigaste jag lagat, men långt ifrån det onyttigaste. Brukar inte gilla färdigsåser och sånt, men när man är hungrig så är man hungrig.

Det var väldigt, väldigt gott. Om det är någon som känner igen det där med att vara vrålhungrig och trött efter jobbet så rekommendera jag denna. Fast den är ju god närsom egentligen =)

Patagratäng med mozzarella

Min Bild! =)



















250g färsk tagliatelle
150g färsk spenat
100g rökt kalkon eller skinka (jag använde kalkon)
2½ dl Kelda Pastasås Tomat och crème fraiche
2dl riven mozzarella

    1. Sätt ugnen på grill. Koka pastan 2-3 minuter och låt spenaten koka med halva tiden. Strimla kalkonköttet och låt pastan rinna av.
    2.  Koka upp såsen i kastrullen, rör ner pastan, spenaten, kalkonköttet och osten. 
    3.  Häll allt i en ugnsäker form. Gratinera i övre delen av ugnen i 3-4 minuter.

Jag körde med vanlig tagliatelle istället för färsk och la ner spenaten när pastan började kännas al dente. 

söndag 15 april 2012

Vår, höst och vinter...i April

Nu är det vår! Eller ja, idag har det varit vår iallafall. Igår var det höst och innan dess var det vinter. April har varit en förvirrad månad vädermässigt, men det går och rätt håll och jag njuter av att få se min gamle kompis solen mer och mer. Längtar tills jag kan sitta på balkongen på kvällarna och njuta av kvällssolen...mmm..

Det blev inte så mycket påsk för min del då jag jobbade hela påskhelgen, men  lite god mat och korta arbetsdagar duger gott åt mig. Jag har jobbat rätt mycket det senaste, sen har det varit mycket med allt från unversitetsansökningar till lägenhetsletande. Så det har blivit mycket lättlagad mat det senaste, men maten kan ju vara väldigt god även om den är snabb och enkel =)
En av dom senaste rätterna jag testat är från Arlaköket och har blivit en ny favorit, jag är väldigt svag för karljohan.

Snart får jag min mattidning från Australien, Good Taste’s American issue. Ska gotta mig med bland annat pumpkin pie och peacan pie. Mumma!
Snart är det dessutom Anzac day i Australien, tänkte fira det med att baka Anzac biscuits med macadamia nuts.

Här är pastareceptet med karljohan, timjan och citron. Passar perfekt till matlådan. Enjoy!

Bild: arla.se











Ingredienser:
4 port
300 g pasta, t ex mafaldine
300 g nötkött, t ex lövbiff
1 gul lök
½ tsk salt
2 msk Arla Smör-&rapsolja
2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet karljohan,timjan,citron
1 dl vatten
1 msk oxfond
1 tsk olja med smak av tryffel
70 g babyspenat

1.Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla köttet tunt. Skala och hacka löken. Salta och bryn köttet i 1 msk smör-&rapsolja i en stekpanna.

2. Lägg i löken och låt den fräsa med. Vispa ihop crème fraiche, vatten, fond och olja. Häll det i pannan. Låt koka 2–3 min.

3. Rör ner spenat och 1 msk smör-&rapsolja i den nykokta pastan och servera med såsen.

lördag 18 februari 2012

Jambalaya!

Det var väldigt längsedan jag såg fram emot helgen. Jag har jobbat inom handeln så många år nu, så helg existerar inte för mig längre. Men den här helgen är jag faktiskt ledig.
Jag har passat på att ta det lugnt och fixa lite pappersarbete, jag hade egentligen hoppats på lite fint väder så att man kunde ge sig ut på en promenad, men sån tur hade jag inte..
Så det blir filmkväll och ett glas vin, det är inte fy skam det heller =)

Idag fick jag lagat receptet på Jambalaya, det var vädigt gott och det hade lite sting, så om man inte gillar kryddstarkt så kan man krydda lite försiktigt. Problemet med receptet jag hittade var att man ska ha en matsked cajun-kryddblandning i, något jag ofta sett i Australien, men aldrig här i Sverige.
Men det var enkelt löst, jag kollade upp recept på kryddblandningen och använde denna.
Så nu har jag en liten tanke om att kolla upp fler kryddblandningar som jag kan blanda själv, jag vet att Granit här i Göteborg har jättefina tomma kryddburkar...hmm.. vi får se vad det blir framöver.
Receptet jag hittade kändes lite mycket, så jag halverade det och jag fick lite över ändå. Men det ger mig en ursäkt att prova andra recept med denna goda krydda t.ex ’Cajunkryddad kyckling med mangosalsa’ och ’Cajunkryddad lax på sparrisbädd med gurksallad’ mums!

Jag hittade ett annat recept på Cajun-kryddblandning som jag kanske provar en annan gång, men jag var vädigt nöjd med det här receptet.
Nu ska jag avsluta kvällen med en kopp te och banankaka. Trots att jag redan ätit massa god ost, men det är ju faktiskt helg! 

Vi börjar med kryddblandningen. Jag halverade som sagt denna.

Cajun Kryddblandning
5tsk paprikapulver
1tsk chilipulver
1,tsk cayennepeppar
1tsk oregano
1tsk timjan
1tsk svartpeppar
1tsk vitpeppar
1tsk vitlökspulver
1tsk lökpulver

Och här är receptet!

Jambalaya
4port
Bild: www.taste.com.au













1½msk olivolja
2 Chorizokorvar, tunnt skivade
1 gul lök, finhackad
1 liten röd paprika, finhackad
1 liten grön paprika, finhackad
1 Selleristjälk, finhackad
1msk cajun kryddblandning
500ml passerade tomater
2,5dl kycklingbuljong
2 portioner ris
12 medelstora tigerräkor (kan uteslutas)
60ml persilja

 1.   Värm oljan på medelhög värme i en stor, djup stekpanna. Stek chorizon i ungefär 2 minuter, tills den är gyllenbrun. Lägg över på en tallrik täckt med hushållspapper.
Eget foto. Goda ingredienser =)
     2.   Stek lök, paprika och selleri i 5 minuter eller tills det mjuknat, rör om då och då. Tillsätt kryddorna och värm upp nån minut. Häll på buljongen och passerade tomater och koka upp. Sänk till medellåg värme och låt puttra i 10 minuter eller tills det tjocknat något.
    3.   Koka under tiden riset enligt paketets instruktioner. Separera grynen med en gaffel.
    4.   Tillsätt ris och räkor och rör om, värm i ca 5 minuter eller tills räkorna rullat ihop sig och ändrat färg. Rör ner persilja och chorizo. 







ReRecept: www.taste.com.au



torsdag 16 februari 2012

Saker att se fram emot

Nu har jag hittat mig ett jobb! Framför allt arbetstimmarna passar mig perfekt just nu. Jag jobbar 3 dagar i veckan, men det blir långa pass. Men sen har jag 4 dagar ledigt varje vecka och jag har råd med hyra och god mat. Dessutom så kommer jag att få tid att studera på halvtid parallelt med jobbet. Så förhoppningsvis så börjar jag studera Psykologi A till hösten, förutsatt att jag kommer in.

Så det är mycket att se fram emot och jag kan äntligen slappna av och inte oroa mig så mycket över det här med jobb. Nu kan jag fokusera på att hitta lägenhet.. Lättare sagt än gjort här i Göteborg, men jag ska nog lyckas med det med!

Jag har inte haft så mycket tid till att prova recept nu när jag har sökt jobb, det har mest blivit det gamla vanliga och enklare saker. Nu i helgen är jag ledig och jag funderar på att prova ett recept på Jambalaya som jag fick syn på i en tidning, så det kanske kommer ett nytt recept här snart.

Jag har suttit med en kopp te ikväll och surfat runt, jag har hittat en ny rolig sida med recept: http://www.matforum.se/ mycket härliga människor och väldigt mycket goda recept.
Sen var jag inne på Systembolagets hemsida för att leta upp ett vin som jag fastnade för när jag var på Björns Bar sist (Rekommenderar varmt ett besök om du tycker om vin) http://www.kockvin.se/bjorns-bar/
Systemet har vin från samma producent och jag är vädigt frestad att beställa en låda Johann Topf Riesling Wechselberg när lönen börjar trilla in.

När jag var inne på Systembolagets hemsida så fick jag syn på deras sektion med recept, jag brukar plocka upp deras tidning lite då och då, men jag insåg inte hur många spännande recept dom har.
Här är ett recept som jag fastnade för, jag har beställt hem kantareller av min far och ska testa så fort som möligt, men jag vill för en gångs skull lägga upp ett otestat recept för det låter så gott.

Jag skriver en liten recension så fort jag har testat.

Örtbrässerad kyckling med svamp och pumpa
4 port
Systembolagets bild


600g lårkycklingfilé
½msk timjan
½msk rosmarin
3st lagerblad
3st vitlöksklyftor
5dl tärnad pumpa
100g shitaki svamp
100g kantareller
100g karl-johan svamp
3st schalottenlökar
3msk smör
3dl kycklingbuljong
2dl grädde

    1.   Stek kycklingen i en stekgryta i smör tillsammans med vitlöken och örterna.
    2.   Finhacka löken
    3. Lyft upp kycklingen och tillsätt tärnad pumpa samt svampen och stek vidare tills allt fått fin färg.
    4. Tillsätt löken och kycklingen, strö över vetemjöl och ruska om i grytan.
    5.  Tillsätt 3 dl kycklingbuljong samt 2 dl grädde. 
    6.  Smaka av med salt och peppar och låt grytan puttra i 20 min. Servera grytan med tex bandnudlar.

Tips att toppa med:
4 msk pumpafrön
2 knippa sticklök finstrimlad
Rosta pumpafröna i en torr stekpanna med salt

 Recept : www.systembolaget.se

Trevlig helg!

tisdag 7 februari 2012

C is for Cookie

Jag har sprungit på så många jobbintervjuer den senaste tiden , jag  är helt slut.
Så mycket frågor att svara på, en del av dom har jag aldrig riktigt tänkt på innan och jag har funderat en del på dom nu i efterhand. Som t.ex ”Vad gör du om fem år?” ”Vad hade varit ditt idealjobb?” Och ”Beskriv dig själv som person” Detta är några av sakerna som jag tycker är svårt att svara på.
För saken är den att jag inte har en aningen om vad jag gör om fem år, jag vet knappt vad jag hoppas att jag gör om fem år. Jag har funderat mycket på det där med det ideala jobbet. Jag vet inte än vad jag vill i livet i den aspekten, jag har en del ledtrådar och vet mer vad jag inte vill numera, men det är så långt jag har kommit hittills. Men det är alltid nåt och jag vet att resten kommer att lossna förr eller senare.

Men när jag inte varit på intervjuer så har jag hunnit baka lite goda kakor. Även detta är ett Australiensiskt recept. Jättegoda! Och återigen väldigt tjusiga kakor som ser ut att höra hemma på ett café. Prova och njut!

Min bild =)

Chocolate chip cookies
20st

240g osaltat smör
300g (3,75 dl) hårt packat farinsocker
1 stort ägg
1tsk vaniljsocker
5dl vetemjöl
½tsk bikabornat
350g mörk choklad, hackad i bitar

1.  1.  Värm ugnen till 190°C.
2.   
        2. Täck två plåtar med bakplåtspapper
3.   
         3. Lägg socker och smör i en skål och vispa med elvisp i 5 minuter tills det bleknat något. Tillsätt ägg och vispa ytterligare en minut. Vänd försiktigt ner mjöl, bikabornat och vaniljsocker i smeten med en träslev och tillsätt en nypa salt. Vänd sedan ner chokladbitarna. Rulla 2½ msk av blandningen till en boll och platta till lite lätt på plåten. Upprepa med resten av blandningen och lämna gott om plats för kakorna att expandera. (Du kan behöva baka kakorna i omgångar) Baka i 15-20 minuter, kakorna ska ha börjat mörknat lite i kanterna, men fortfarande vara mjuka. 
     Låt svalna först på plåten och sedan på galler.
Baka baka kaka!


  










Recept från www.taste.com.au 



onsdag 1 februari 2012

Chicken tonight

Jag var på en jobbintervju häromdagen. Jag fick en fråga som verkar vara populär nuförtiden. ”Så vem är du? Berätta om dig själv” Jag vet aldrig vad jag ska säga eller vart jag ska böja när de frågar mig det. Vad ska man säga egentligen, hur förklarar man vem man är?
Jag lyckas ofta få ihop någon form av svar, men det är helt klart min skräckfråga på en intervju. Därför har jag gått och grunnat på detta i ett par dagar nu, nästa intervju är inbokad tills på måndag och jag vill vara beredd om skräckfrågan kommer upp.

När jag inte går och funderar på sånt här så har jag pysslat i köket. I söndags så skulle jag göra maten igen och till mitt förfogande hade jag en hel kyckling. Jag har aldrig tillagat hel kyckling förut, främst för att jag själv inte ätit det på många år. Men jag hittade ett recept på favoritsidan taste.com.au och trots att delar av det lät knepigt så satte jag igång.
Och det blev verkligen lyckat. Så även det receptet får hamna här. 

Bild: www.taste.com.au







Kyckling i ugn
4port
1 hel kyckling
1 citron, halverad
700g små potatisar, skalade
2 morötter, skalade
2 små gula lökar, delade
2 palsternackor, skalade
20ml paprikapulver
Salt
40ml olivolja
6dl kycklingbuljong
1 lagerblad
2tsk timjan
50g smält smör
1dl matlagningsgrädde
2tsk dragon

1.   1. Värm ugnen till 200°C. Skölj kycklingen i kallt vatten. Badda torr med hushållspapper och placera en halv kyckling inuti kycklingen. Bind ihop benen med köckssnöre.
2.   
         2. Skär alla grönsaker i ungefär lika stora bitar och lägg i botten av en stor ugnsform med lock.
3.   
         3. Strö paprikapulver över kycklingen och krydda med salt och peppar. Värm upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme och stek kycklingen tills den är gyllene på alla sidor. Placera kycklingen i formen med grönsakerna och häll på buljong så att det täcker halvvägs upp till toppen av grönsakerna. Toppen av grönsakerna ska sticka upp. Tillsätt lagerblad och timjan, täck sedan med lock och värm i ugn i 1 timme och, ta ut var 15:e minut och ös kycklingen.
4.   
          4. Höj värmen till 220°C.
5.   
       5. Ta bort kycklingen från formen och sätt åt sidan för att vila. Lägg grönsakerna på en plåt, pensla med smöret och värm i ugn i 10 minuter tills dom är krispiga. Häll över såsen från formen i en kastrull och sjud på hög värmen tills den är reducerad och har tjocknat. Om den fortfarande känns vattnig så kan du tillsätta redning. Tillsätt grädde, juicen av den andra citronhalvan och hälften av dragonen. Smaka av med kryddor och örter.
6.    
        6. Skär upp kycklingen och servera med grönsaker och sås
    
 R  Recept från www.taste.com.au



T   TIPS!
     
Jag hade inte snöre hemma, så jag kunde inte binda ihop benen, men det gick alldeles utmärkt ändå

  
TI